COVID19 – Apel la rugăciune

Iubită biserică Bunavestire,

Am ajuns vremuri când locul primordial al predicării și închinării publice trebuie oferit rugăciunii și slujirii aproapelui.  Credința biblică, corectă doctrinar trebuie să coboare la nivelul inimii care se îndreaptă spre Dumnezeu; mijlocește și așteaptă răspuns. În situații critice oamenii au nevoie de slujirea și mijlocirea noastră în rugăciune.  Ne vom ruga pentru țară, pentru decizii corecte în aceste împrejurări, pentru cei infectați cu coronavirus sau bolnavi, pentru cei aflați în carantină sau izolați la domiciliu, pentru cei ce slujesc expuși riscului de contaminare, cadre medicale, oameni de ordine, echipe de intervenții, etc.

În această situație încurajez biserica Bunavestire să se unească în rugăciune, atât în familii, în grupuri mici, cât și în public pentru cei care pot participa Duminica dimineața, câtă vreme nu se va decreta stare de urgență. Serviciul divin din această duminică va fi transmis ONLINE de la ora 10.30 – 12.00 de la AURRUM Palace. Astfel, pentru duminica aceasta:

  • Îndemn familiile care au copii să rămână acasă și să organizeze un timp de rugăciune în familie, dacă se poate, împreună cu Biserica, online;
  • Rog persoanele care au fost în zone cu risc de infectare sau care au temeri că au fost expuse riscului de infectare cu Covid_19 să rămână acasă și să participe la rugăciune împreună cu biserica, online;
  • Sfătuiesc persoanele vârstnice, cele cu imunitatea scăzută, femeile însărcinate sau alte persoane ce prezintă vulnerabilități să rămână acasă și să participe la rugăciune împreună cu biserica, online;
  • Fiecare persoană să decidă în mod matur şi responsabil unde şi cu cine se închină în perioada următoare. Călăuzirea și încredințarea fiecăruia va fi apreciată în dragoste.
  • Pentru întâlnirea publică de la AURRUM Palace, vom lua măsuri speciale pentru a evita pe cât posibil riscul contaminării. Vom folosi două săli cu intrare separată din curte. În fiecare din aceste săli vom așeza câte o sută de scaune conform măsurilor stabilite de CNSSU.
  • Vom instala difuzoare afară pentru persoanele care nu vor intra în cele două săli.

 

De ce totuși o întâlnire publică, cel puțin în această Duminică?

Câtă vreme mulți dintre semenii noștri se expun mult mai mult în a-i ajuta pe alții, considerăm de datoria noastră să slujim și în acest mod. Nădăjduiesc să privim întâlnirea de rugăciune ca o luptă spirituală, iar nu ca un divertisment! Cred că noi avem nevoie să fim împreună pentru a ne încuraja unii pe alții.

Persoanele aflate în dificultate în această perioadă sunt rugate să apeleze la biserică prin formularul de contact de la https://www.bunavestire.ro/contact, precum și la păstorii și liderii grupurilor de ucenicie.

Domnul Iisus să ne întărească în orice lucru bun izvorât din credință și dragoste!

 

Pastor, Vasile Alexandru Taloș