De la inimă, la inimă…pentru Ucraina!

De la inimă, la inimă…pentru Ucraina!

Continuăm să oferim sprijin, atenție, dragoste și consolare celor încercați de războiul din Ucraina.

Dumnezeu a fost și este cu noi în toată această misiune de ajutorare și se îngrijește de toți: de la cei afectați de război și ne trec granițele, la voluntarii care își dedică timpul și energia pentru a-i ajuta pe aceștia, până la cei de acasă, care ridică rugăciuni spre Cer ori își deschid casele și inimile prin oferirea de adăpost și donații.

Adăpost

De la începutul misiunii și până acum, au trecut pragul gazdelor noastre peste 250 de persoane.

În ultimele zile și-au unit forțele aproximativ 50 de voluntari reușind astfel să oferim transport și cazare gratuită pentru 129 de persoane din Ucraina și animalele lor de companie, dintre care 85 de adulți și adolescenți, și 44 de copii. Peste 70 de familii ne-au deschis ușa caselor lor, la orice oră din zi și noapte, pentru a găzdui pe cei aflați în nevoie, atât în București, cât și în țară.

Hrană și Ajutor financiar

Cu sprijinul colaboratorilor noștri, au fost pregătite zilnic, 140 de porții de mâncare pentru refugiați. Mai mult, cu ajutorul donatorilor au fost acoperite necesități în valoare de 74.000 lei, dintre care 30.000 lei au fost utilizați pentru achiziția de alimente și transportarea acestora peste graniță, în Cernăuți, de unde au fost preluate și distribuite către orașele asediate, prin Liga Baptistă din Ucraina. Restul sumei de 44.000 lei a fost folosită pentru suportul Bisericilor din țară care au preluat refugiați, precum Comunitatea Baptistă (UBR), Bisericile din Tulcea, Brăila, Dorohoi, Suceava, Sighet, București și sustinerea unei familii din biserica noastra care găzduiește la acest moment 30 de refugiați.

Nevoi

Printre nevoile refugiaților identificate până acum, cel mai frecvent întâlnim nevoile primare, de siguranță, de hrană, adăpost, igienă personală, dar și nevoi specifice, precum cele legate de bariera lingvistică, obținere vize și alte documente personale, traduceri legalizate, transport și cazare internaționale, îngrijiri medicale, documentație și condiții de transport specifice pentru animalele de companie, ajutor în retragere numerar sau schimb valutar, și lista continuă.

Poți consulta întreaga listă de nevoi, prin click AICI.

 

Mărturie

Munca noastră nu se încheie aici. Continuăm  să ajutăm zilnic, cu același patos și  aceeași dragoste față de aproapele nostru și în zilele ce vor urma, iar oamenii din Ucraina ne întăresc, la rândul lor, cu priviri și cuvintele de mulțumire, dar și cu zâmbete timide, ștampilate parcă de acest război:

Dumnezeu să vă binecuvinteze! Ați fost un real ajutor pentru noi, care suntem niște străini. Mă rog lui Dumnezeu ca să reverse peste voi binecuvâtările Sale.

Pentru ca această lucrare să poată continua avem nevoie de toata susținerea ta, atât în rugăciune, cât și cu donații sau voluntariat. Îți mulțumim pentru toate acestea.

 

Cum poți ajuta?

Spune-ne cum poți ajuta completând formularul AICI, ori donează în conturile de mai jos, cu mențiunea UCRAINA.

BISERICA CRESTINA BAPTISTA BUNAVESTIRE

IBAN LEI:      RO91 BACX 0000 0011 6652 0000
IBAN EURO: RO64 BACX 0000 0011 6652 0001
IBAN USD:    RO37 BACX 0000 0011 6652 0002

BANCA: UniCredit Bank, Sucursala Orizont
Cod SWIFT: BACXROBată

Totodată, poți ajuta prin donarea de bunuri materiale necesare pentru ajutorarea persoanelor refugiate din Ucraina, consultând Lista de Nevoi, prin click AICI.

Pentru a afla mai multe despre misiunile noastre de implicare socială, te poți abona la Newsletter, completând câmpurile de mai jos. Prin completarea acestor câmpuri, îți exprimi acordul ca datele tale personale furnizate să fie utilizate în scop de marketing, în vederea transmiterii către tine a Newsletter-ului.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.