29 septembrie 2015

Iov

Iov

Am scris acest ghid de studiu pentru Grupurile de Ucenicie ale Bisericii Bunavestire din București. Vor beneficia însă și cei ce îl vor studia în particular, dar discuțiile în grupurile mici vor îmbogăți înțelegerea și mai ales modalitatea de aplicare.

Ucenicia în școala Domnului Isus este o chemare pentru întreaga viață. Prin grupurile mici, Biserica oferă cadrul prielnic de părtășie, slujire și creștere în cunoașterea lui Dumnezeu și a harului Său oferit nouă în Isus Hristos. Ucenicia nu înseamnă doar învățătură, ci mai ales umblare în credință sub călăuzirea Duhului Sfânt. Suferința și modul în care răspundem încercării reprezintă școala prin care trebuie să treacă orice ucenic al Domnului Isus.

Cartea Iov ne ajută să înțelegem cum să ne purtăm în suferință și cum să-i încurajăm pe cei ce trec prin suferință. Prietenii lui Iov au înțeles multe aspecte adevărate din viața celor credincioși și a celor răi, dar nu L-au înțeles pe Dumnezeu așa cum L-a înțeles Iov. Domnul este plin de milă și de îndurare, spune Iacov. Iar prietenii lui Iov au falimentat tocmai în a arăta milă și îndurare. Iov a pierdut totul, dar în școala suferinței L-a văzut pe Dumnezeu. În vremea de acum avem nevoie de învățătură sănătoasă și de modele care să ne inspire. Fie ca prin acest studiu, „Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos.” (2 Tesaloniceni 3:5).

Bucuresti, 29 Septembrie 2015

Pastor, Vasile Alexandru Taloș

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.