29 ianuarie 2018

Biserica si Adevarul

Biserica si Adevarul

Sa stii cum trebuie sa te porti in casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stalpul si temelia adevarului. (1 Timotei 3:15)

 

Adevărul zidește Biserica, iar Biserica înalță Adevărul!

 

Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca sa-l inalte spre biruinta adevarului.” (Psalmul 60:4)

 

Biserica lui Dumnezeu reprezintă structura de rezistență – stâlpul și temelia adevărului revelat în Scripturi și în Hristos. Numai în măsura în care o comunitate locală de credință, speranță și iubire se zidește prin cunoașterea, trăirea, păstrarea, apărarea și vestirea adevărului, acea comunitate reprezintă cu autenticitate Biserica lui Hristos.
Trăim vremuri de confuzie spirituală, în care pentru mulți, adevărul nu mai contează. Adesea auzim: Și ce dacă este adevărat!… Am ajuns vremuri în care grupări religioase ce pretind că sunt mișcări de trezire spirituală, răspândesc concepte New Age izvorâte din misticismul oriental. Ne confruntăm cu o invazie de învățături păgâne, prezentate în limbaj duhovnicesc, presărate cu expresii biblice. Apostolul Pavel avertizează:

 

Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa, ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite. (2 Timotei 4:3-4)

 

Ghidul de studiu are două părți: În partea I, vom studia 1 Timotei; apoi, în partea a II-a, vom studia Tit, Filimon, 2 Ioan, 3 Ioan și Iuda. Aceste epistole scurte, ne vor ajuta să înțelegem cum bisericile din veacul apostolic s-au confruntat cu învățăturile false și cum au rămas credincioși adevărului în dragoste. Duhul Domnului să ne călăuzească în acest demers, ca să ajungem la starea de om duhovnicesc matur, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos.

 

pastor, Vasile Alexandru Talos

Biserica si adevarulDescarca partea I

Biserica si adevarulDescarca partea II

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.