20 septembrie 2019

Evanghelia dupa Ioan

Evanghelia dupa Ioan

Evanghelia după Ioan nu este doar o bijuterie literară a antichității, ci este adevăr revelat despre Adevărul care a locuit un timp printre noi.

Cine este Ioan?

Ioan se autointitulează, “ucenicul pe care Îl iubea Iisus” arătând afecțiunea specială pe care Domnul Iisus i-a arătat-o, cât a fost pe pământ. Tradiția creștină îl numește pe Ioan, “Ioan teologul” datorită caracterului profund revelator al textelor scrise de Ioan, în Noul Testament, legat de lucrarea și persoana Domnului Iisus Hristos. Din evanghelia sa rezultă cu putere că pe Ioan îl putem numi, fără să ezităm, “Ioan aducătorul celei mai bune vești”, sau Ioan evanghelistul. Deoarece în finalul cărții el ne dezvăluie direct că scopul scrierii sale este să credem că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, și crezând să avem viață în Numele Său. Aceasta este vestea cea mai bună adusă nouă, celor care trăim în umbra morții. Viața a învins moartea!

Un nou studiu biblic

Sunteți invitați să experimentați și să duceți mai departe această veste minunată parcurgând cuvintele care ni-L prezintă pe Cel care este Calea, Adevărul și Viața. Lăsați ca lumina Sa, odată venită în lume, să ajungă la cei cu care veniți în contact. Suntem chemați ca o dată ce l-am găsit pe Domnul, să fim gata să le spunem și altora: “noi l-am găsit pe Mesia”.

Ce vom învăța?

Parcurgând evanghelia, vom învăța împreună că Domnul, nu l-a iubit doar pe Ioan, ci că, ne atrage la Sine cu o dragoste mai presus de înțelegerea noastră. Că suntem prinși într-o legătură a vieții cu Sfânta Treime, ca într-o horă a bucuriei, venite din trăirea în relația cu Cel care a spus: “Eu sunt!” Citind, nădăjduim că vom realiza mai adânc, că Cel care ne vorbește prin cuvintele așternute de Ioan, este Cel care este veșnic viu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Lumina lumii, Viața, Calea, Adevărul, Pâinea Vieții, Mielul lui Dumnezeu, Cel care Îl face cunoscut pe Tatăl.

Mesajul echipei pastorale

Ca echipă pastorală, rugăciunea noastră este ca expunerea noastră și a bisericii la Cuvântul scris să ne aducă mai aproape de Cuvântul întrupat, iar apropierea de El să ne transforme viețile, familiile și comunitatea. Rugăciunea noastră este ca astfel să creștem în viața noastră de ucenicie, ca urmași demni ai Celui care ne cheamă din întuneric la lumină.

Echipa pastorală a Bisericii Baptiste Bunavestire București

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.