11 octombrie 2012

Judecatori si Rut

Judecatori si Rut

Ghidul de studiu biblic este destinat cu precădere grupurilor mici de ucenicie. În viziunea bisericii Bunavestire, grupurile mici reprezintă modalitatea de manifestare a comunităţii de credinţă, speranţă şi iubire creştină prin care se facilitează procesul de ucenicizare a fiecărui credincios sau căutător după Dumnezeu. Grupurile mici se adună în case după modelul bisericii din veacul apostolic. (Vezi: Fapte 2:46; 5:42; 8:3; 12:12; 20:20; Romani 16:3-5, 10, 14, 15; 1 Corinteni 16:19; Filipeni 4:22; Coloseni 4:15; Filimon 1-2). Biserica creşte spiritual şi numeric prin implicarea în părtăşie, slujire şi mărturisire a fiecărui „mădular”. (Efeseni 4:16)

Întâlnirea grupurilor mici în case are loc Duminica seara sau în oricare altă a săptămânii.
Grupurile mici de ucenicie din biserică au în vedere întreaga familie, nu numai persoana luată individual. Şi aceasta deoarece, tu ai o familie (dacă eşti căsătorit) sau vei avea o familie (dacă încă nu eşti căsătorit) și oricum ai nevoie de familia duhovnicească a bisericii mai ales atunci când ai rămas singur). Grupurile sunt mixte, deşi uneori în cadrul grupului pentru o anumită parte a lecţiei, atât bărbaţii cât şi femeile se pot întâlni separat.

Îndemnăm familiile să-şi aducă şi copii la întâlnirile grupului. În grupurile mici în care numărul participanţilor este de până la 12 persoane, fiecare se simte încurajat să participe la discuţii. Discuţiile în grup se concentrează asupra Cuvântului lui Dumnezeu, iar grupul se adună în părtăşie şi închinare în jurul Domnului nostru Iisus Hristos, care a promis:
„Acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20).

Pentru discuţiile în grup citiţi pasajele indicate pentru fiecare zi şi căutaţi zilnic să meditaţi asupra Cuvântului lui Dumnezeu cu rugăciune. Întrebările din lecţie sunt orientative şi ele sunt întrebări de observare (ce se spune în text), de interpretare (ce înseamnă sau ce adevăr se desprinde din text) şi de aplicare (cum aplicăm astăzi acest Cuvânt al lui Dumnezeu).

Puteţi să puneţi şi alte întrebări care să vă ajute să observaţi ceeea ce este mai mportant în pasajul citit, ce înţelegeţi sau ce nu înţelegeţi din pasajul respectiv şi cum aplicaţi adevărul descoperit.

Pe lângă pasajul studiului biblic, în fiecare zi vom citi un psalm ca text inspirativ pentru rugăciune. La sfârşitul ghidului vor fi ataşate 12 cântări, o cântare pentru fiecare săptămână. Să urmăm în fiecare zi îndemnul apostolului Pavel:
Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţivă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.
Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri. (Coloseni 3:16 şi 4:2)

Pastor, Vasile Al. Taloş
Bucureşti 2012

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.