13 octombrie 2018

Relatii

Relatii

Un nou studiu biblic

Începem în această toamnă o serie pe care o intitulăm generic “relații” deoarece acest subiect este, nu doar foarte important în Scriptura, ci și pentru că viața noastră, inclusiv viața noastră spirituală este definită de calitatea relațiilor noastre. Mai mult, trăim într-o lume în care se clamează importanța și calitatea relațiilor, dar de fapt confuzia și falimentul relațiilor umane sunt vizibile la tot pasul.

Are Scriptura ceva de spus?

Este revelația în Cuvânt edificatoarea pentru noi astăzi, în ce privește relațiile noastre? E interesat Dumnezeu de relațiile noastre? Noi credem ca la aceste întrebări răspunsul este “da”.

Ne vom concentra în aceasta serie pe două categorii de relații: relația între soți și relația cu copiii. Veți întreba: Este acest accent de interes pentru toată biserica? Răspunsul este afirmativ, din următoarele motive:

  • putem învăța pentru a ști să îi ajutăm pe cei din jurul nostru. A sfătui pe cineva la momentul potrivit este un privilegiu și o îndatorire.
  • multe caracteristici ale relațiilor între soți sunt foarte relevante și în alte relații. De exemplu, în relațiile de prietenie – a fi fidel unui prieten, în relațiile de familie – a sprijini un părinte singur, etc.
  • învățăm pentru a ne pregăti pentru momentul când vom fi puși în situația concretă. Este mult mai bine să înveți să fii părinte chiar înainte să ai copii, decât să realizezi, când e prea târziu, cum ar fi trebuit să faci. A învăța ce este important în relațiile dintre soți este de mare valoare și pentru cei care nu sunt căsătoriți deoarece se vor putea pregăti și vor învăța din experiența altora.

Ce ne propunem?

Dorim mult să fim de ajutor și în situații de multe ori neglijate cum ar fi parinți singuri, părinți cu copii “problemă”, etc. Chiar dacă vom încerca să sugerăm în situațiile relevante ce învață Scriptura, este nevoie de deschidere și înțelepciune la nivelul fiecărui grup pentru a putea sprijini și aplica în mod concret nevoilor celor care participă. Vom pleca însă de la realitatea că adevarata împlinire a fiecărui om este în Dumnezeu și că aici suntem încă în așteptarea a “ceea ce este desăvârșit”.

În anumite situații este important să țineți cont și de sprijinul pastoral și de consiliere la nivelul bisericii. Este o resursă foarte importantă. Nu lăsați ca problemele nerezolvate din relațiile voastre să fie rezolvate de timp. Acest lucru nu se va întâmpla.
Privind țintă la Hristos și știind că El ne-a iubit până la capăt, avem speranța dar și puterea să aducem relațiile noastre mai aproape de ceea ce vrea Domnul.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.