Evanghelizare încrâncenată

După cum se știe, astăzi după masă în București vor fi organizate mai multe mitinguri de protest. Surprinzător, Creștinii din toată România sunt provocați și îndemnați să vină la București, în Piața Victoriei pentru un protest de ”evanghelizare”.  În Comunicatul Grupului de Inițiativă se spune, citez: „Vom transforma strada, in altar pentru rugaciuni, cantari crestine si opozitie pe fata impotriva acestei parade sodomite, plina de anormalitate-lipsa de bun simt… „IMPORTANT !!! Pentru cei care aveti DRONE, puteti sa le folositi Sambata impotriva paradei-sodomitilor, folosind dispozitivul cu telecomanda care se poate pune pe drona din care pot fi distribuite brosuri anti sodomie, chiar de-asupra manifestatiei lor rusinoase. ” 

Sunt de acord că demonstrațiile minorităților sexuale sunt provocatoare pentru majoritatea românilor și nu doar a creștinilor practicanți.  Dar pentru oricine citește evangheliile este cât se poate de clar că evanghelizarea nu se poate face în acest spirit. Cum se împacă rugăciunea și cântarea creștină cu lansarea din DRONE a unor broșuri?  Sunt convins că asaltați de DRONE, manifestanții LGBT se vor încrâncena și mai mult.

Probabil acest apel se face în numele celor trei milioane de români care au semnat pentru definirea în Constituție a căsătoriei între un bărbat și o femeie. Personal am încurajat credincioșii din biserică să susțină această inițiativă.  Dar nu încurajez biserica să ia parte la astfel de demonstrații.

Mulți se întreabă, nu cumva creștinii sunt chemați tocmai mâine să susțină mitingul organizat de partidele politice?  Cu siguranță oricine poate să susțină deschis orice partid politic. Dar nu este potrivit să se amestece tema familiei cu disputele politice.  Deci încurajez credincioșii din biserica noastră să se roage pentru România în aceste zile și să nu se lase manipulați de provocări îmbrăcate în limbaj evanghelistic.

Pastor, Vasile Alexandru Taloș

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.