18 septembrie 2016

Ezechiel

Ezechiel

Unul din cântecele „Contemporary Worship” spune că ceea ce trăim acum „Sunt zilele lui Ezechiel…”. Autorul are în vedere imaginea din capitolul 37, în care oasele uscate prind viață iar.

Sunt și eu de acord că trăim zile asemănătoare cu cele în care a trăit Ezechiel. Dar nu cele descrise în capitolul 37, ci zilele și anii descriși în primele 35 de capitole. Mesajele lui Ezechiel sunt dureros de relevante pentru vremea de acum! Ele ne ajută să nu ”evadăm” periculos din realitate și ne îndeamnă la pocăință.

Manifestarea slavei Domnului aduce bucurie și speranță celor credincioși, dar și avertizare și judecată celor ce se complac în idolatrie spirituală. Din această pricină cartea Ezechiel nu este nici studiată, nici predicată în biserici decât selectiv. Cuvântul Domnului din Ezechiel ne ajută să-L descoperim pe Dumnezeu așa cum este El, Sfânt și Real.

A trecut mai bine de un an de când Duhul Domnului m-a îndemnat să pregătesc acest studiu pentru biserica Bunavestre. Anul trecut am studiat cartea Iov și o serie de evenimente ne-au arătat că tocmai atunci aveam nevoie de mesajul despre suferință.

În ultimul an suntem martorii unei agresiuni fără precedent a întunericului spiritual în Europa. Viața decentă, familia și celelalte valori Creștine sunt discreditate în numele „corectitudinii politice”. În același timp atacurile teroriste, ca luptă împotriva lui Sheitan, se întețesc tot mai mult. Politicienii nu vor să recunoască ce se întâmplă, iar oamenii de rând se lasă duși de valul imoralității și corupției.

În primul rând Creștinii au nevoie de Cuvântul Domnului din Ezechiel. Numai ascultând de glasul Domnului vom fi biruitori și vom avea, ca Biserică, o voce profetică autentică în societate. Nu este un studiu ușor, de aceea avem nevoie de părtășia grupurilor mici de ucenicie.

Ezechiel vorbește despre forța corupătoare a idolatriei și  despre puterea transformatoare a Duhului Sfânt. De aceea vă îndemn, veniți să ne adâncim privirile în Legea slobozeniei, ca să fim schimbați în chipul Domnului Iisus din slavă în slavă, prin Duhul Domnului!

Pastor, Vasile Al. Taloș

Ezechiel 1-18Descarca partea I

Ezechiel 18-32Descarca partea II

Ezechiel 33-48Descarca partea III

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.