11 septembrie 2006

Evrei

Evrei

Ucenicii evrei ai Domnului Iisus, din veacul apostolic, în mijlocul persecutiei romane si a împotrivirii din partea
Iudeilor, se confruntau cu ispita de a se întoarce de la Hristos la traditiile Vechiului Testament. În perioada comunista, majoritatea românilor s-au temut sa-L marturiseasca pe Iisus Hristos. Astazi, cei mai multi sunt ispititi sa se întoarca la TRADITII, în loc sa se întoarca la HRISTOS.

Dupa revolutie, poetul Ioan Alexandru, credincios ortodox, a început sa vorbeasca prin intermediul televiziunii despre nevoia românilor de a se întoarce la Iisus Hristos. „Sunt asaltat de doua luni la telefon, în metrou, în tramvai si avioane, pe strazi si prin scrisori de o lume fericita ce Îl descopera din nou pe Iisus Hristos.Dar odata cu bucuria au irupt si fratii împotrivirii si au curmat repede bucuria multora…” Dupa numai sase ore de program, poetului i s-a interzis sa-L mai marturiseasca pe Iisus Hristos pe posturile nationale de televiziune. Cu durere avea sa scrie:„În viata fiecarui om ce se straduie sa-L urmeze pe Hristos apar asemenea momente când trebuie sa demasti evlavia neamului tau care, în virtutea formalismului ritual, devine nepasator fata de Hristos…. Toti sunt ortodocsi declarati botezati, dar câti Îl cunosc pe Iisus Hristos? Toti sunt declarati ortodocsi, dar câti vor sa aiba de-a face cu Iisus Hristos?

Traditia noastra evanghelica se bazeaza mult pe studiul despre Domnul Iisus Hristos. Cunoastem multe despre El.
Dar, câti Îl cunosc dintr-o traire si comuniune zilnica cu El ? Epistola catre Evrei ne îndeamna sa ne atintim privirile la Iisus Hristos, Apostolul si Marele Preot al marturisirii noastre; Capetenia si Desavârsirea credintei noastre. (Evrei 3:1; 12:2)

În grupurile mici de rugaciune si cercetare a Sfintelor Scripturi, Iisus Hristos este prezent într-un mod cu totul deosebit.
„Acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, Sunt si Eu în mijlocul lor”. Matei 18:20
Va îndemn sa participati în grupurile mici ale bisericii Bunavestire care, se întâlnesc în casele membrilor bisericii, în diferite cartiere ale orasului. Sa crestem astfel împreuna în cunoasterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Septembrie, 2006

Pastor, Vasile Al. Taloș

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.