Mână de ajutor pentru Ucraina!

Mână de ajutor pentru Ucraina!

Dumnezeu ne îndeamnă să luminăm în întuneric calea celor rătăciți și apăsați de vremuri.

Numărul celor care ne traversează țara, dinspre Ucraina, în căutare de adăpost și siguranță, crește pe zi ce trece mai mult. O parte dintre aceștia se opresc în România doar pentru o perioadă scurtă de timp, urmând ca mai apoi să își continue călătoria spre alte țări. Ații, se opresc pentru un nou început și o nouă viață, dar poate că mereu în căutarea amintirilor celor dragi, lăsați în urmă.

Nu putem sta nepăsători în fața acestor oameni și a poveștilor din ochii și sufletelor lor.

Au răspuns până acum apelului nostru de ajutorare pentru Ucraina, un total de 131 de voluntari, dintre care 79 dintre aceștia au oferit găzduire și au donat. Astfel, dispunem de 57 de locuri de cazare în București, 12 în țară și 2 în afara țării, dar tot nu sunt de ajuns. Restul de 52 de voluntari la număr, lucrează fără oboseală, de aproape două săptămâni, pentru ajutorarea celor care fug din calea războiului. Aceștia asigură transportul, detaliile de cazare, răspund nevoilor refugiaților cu privire la diferite situații de natură lingvistică, medicală sau documentație legală, cât și la procurarea și livrarea hrănii pentru o parte dintre refugiați.

Nevoile cresc, la fel și complexitatea cazurilor. De aceea, avem nevoie în continuare de voluntari care să ajute activ la transportul dedicat refugiaților, cu cazare, cu traducere în limba ucraineană sau rusă, cât și cu diferite necesități punctuale ale persoanelor refugiate.

Dacă îți dorești să ajuți în orice domeniu, te încurajăm să ne scrii, completând formularul de pe site: bunavestire.ro/ucraina .

 

Până la această dată, numărul persoanelor refugiate care au primit ajutorul nostru este de peste 220.

În acest moment, 132 de persoane, dintre care 41 fiind copii, se află cazate încă la casele voluntarilor care oferă adăpost în această perioadă. Majoritatea familiilor ucrainene care ne trec pragul sunt formate din mame cu copii, bunice cu nepoți, mătuși. Rar, mai întâlnești câte un bunic care a trecut de vârsta la care ar fi putut să răspundă apelului de înarmare și care acum încearcă să își protejeze familia, plecând cât mai departe din calea războiului.

Mulțumită donatorilor și sponsorilor, până la această dată s-a strâns suma de 164.310 lei.

În ultimele zilele, Biserica Bunavestire a oferit sprijin material și financiar pentru o serie de alte biserici locale, după cum urmează:

  • Fundația Cuvântul Vieții – Tabăra de la Micești, găzduiește în prezent aproximativ 50 de refugiați. Am răspuns apelului lor de ajutorare, pe de-o parte, cu suport financiar în valoare de 10.000 lei, pentru acoperirea costurilor cu electricitatea, achiziția de lemne pentru căldură și alte utilități. Pe de altă parte, au fost colectate ajutoare materiale din partea membrilor bisericii Bunavestire, iar un donator privat a oferit 50 de prosoape pentru adăpostul de la Micești.
  • Au fost donate 50 de lenjerii de pat către Biserica Sfânta Treime din București.
  • Ne-am asigurat că o familie ucraineană, formată din mamă și fiică, se vor reuni cu apropiații lor, si am achiziționat biletele de autocar necesare spre Riga, capitala Letoniei.

 

Continuă să ajuți! Dumnezeu te va răsplăti înzecit pentru ajutorul oferit.

Cum poți ajuta?

  • Înscrie-te ca voluntar, prin intermediul formularului de pe site: bunavestire.ro/ucraina . Ajutorul tău este binevenit!
  • Este mare nevoie de gazde care pot oferi adăpost pe termen lung, unde să fie oferită și hrană, prin intermediul cărora să putem suplimenta numărul de cazări actuale. Cei care ne solicită acum și vor solicita în perioada următoare ajutor, sunt persoane cu posibilități reduse, spre foarte reduse, care au pierdut totul, în urma bombardamentelor.
  • Dacă cunoști vorbitori de limba ucraineană sau rusă, și își doresc să ajute, contactează-ne la numărul de telefon 0723.646.635 – Florin Cordis.  Avem mare nevoie de ei.
  • Avem nevoie și de voluntari specializați în tratarea depresiilor și a problemelor de natură psihologică și emoțională. O parte dintre cei afectați de război, au nevoie de îngrijiri în acest sens.
  • Donează în conturile de mai jos, cu mențiunea UCRAINA:

BISERICA CRESTINA BAPTISTA BUNAVESTIRE

IBAN LEI:      RO91 BACX 0000 0011 6652 0000

IBAN EURO: RO64 BACX 0000 0011 6652 0001

IBAN USD:    RO37 BACX 0000 0011 6652 0002

BANCA: UniCredit Bank, Sucursala Orizont

Cod SWIFT: BACXROBată

 

 

Se încarcă…

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.